Blogi

Kelaa tätä

16.03.2023

Kunnollisilla KELA- korvauksilla saadaan vähennettyä terveydenhuoltopalveluiden kustannuksia ja kevennettyä julkisen puolen työkuormaa.

Psykoterapeuttikoulutus maksaa opiskelijalle tällä hetkellä 20000-60000 euroa. Kymmeniä tuhansia euroja! Koulutus on maksullista, koska sitä järjestetään ammatillisena täydennyskoulutuksena.

Kolmannen sektorin organisaatiot, järjestöt ja yhdistykset tekevät suuren määrän arvokasta työtä hyvinvoinnin ja terveyden eteen myös Kanta-Hämeessä. Toiminnan kannalta välttämättömiä järjestöavustuksia on voinut hakea kunnilta.

Hyvinvointialueet ovat jo nyt alkumetreillään päätymässä alijäämäisiksi, eikä lisärahoituksesta ole tietoa. Jos sote- ja pelastuspalveluita ei saada toimimaan, voi Kanta-Häme ns. sirpalemaakuntana mennä oikeasti jakoon.

Translain uudistusta käsitellään parhaillaan eduskunnassa. Keskustelu on paikoin värikästä, halventavaa, ala-arvoista, paikoin fiksua, kehittävää ja arvostavaa.

Vastaus Emmi Lintosen kirjoitukselle HäSassa 7.12. koskien maksuttomia lääkäripalveluita. Kaikille ilmaiset terveydenhuoltopalvelut Kanta-Hämeen hyvinvointialueella on toki kaunis ajatus. Todellisuutta se ei silti tule olemaan vuosiin.